Mascotes

En castellano
En català

Escollir el teu cobaia

Contingut per cortesia de: ChiquitoWeb.com

Els cobaies són una magnífica companyia per a persones de qualsevol edat per moltes raons, destacant, entre unes altres, les següents:

 • Són animals dòcils i amistosos, fàcils d'agafar i acariciar, sent molt estrany que arribin a mossegar als seus amos.
 • La seva grandària petita permet que els seus requeriments d'allotjament siguin mínims (uns 250 cm2 d'espai), la qual cosa és ideal si disposem d'un apartament o habitatge petits.
 • La seva dieta i alimentació és econòmica i senzilla.
 • No requereixen cap tipus de vacunació i si se'ls proporcionen les cures mínimes, no solen tenir problemes de malalties.
 • Són animals nets per naturalesa, pel que amb una higiene bàsica es pot mantenir el seu allotjament net i sense olors.
 • Les seves ventrades són molt més reduïdes que en la resta dels rosegadors, de manera que, en cas de criança no correm el perill de veure'ns desbordats per les noves criatures.
 • Finalment, per les seves petites necessitats, els podem transportar fàcilment amb tot l'equip, podent gaudir d'ells sense majors obligacions durant les nostres vacances o estades fora de la llar.

Tenint en compte la varietat de cobais existent, a l'hora de decidir-nos per adoptar un o varis d'aquests animals devem tenir en compte nostres coneixements i experiència amb animals d'aquest tipus.

En principi, i si és la primera vegada que portem a casa un cobaia, Chiquito us recomana com millor elecció adquirir un cobaia de raça americana o aby, ja que són els quals tenen millor disposició i necessiten menys cuidats (els cobaies angora o peruans són més delicats i requereixen més temps diari per la seva cura i neteja).

Els passos a seguir per a elegir el cobai dels teus somnis serien els següents:

 • Buscar una botiga d'animals o criador de garanties.
 • Escollir un cobaia deslletat d'entre sis i deu setmanes d'edat cap endavant (mai abandonis un cobaia en una botiga per ser gran!!!, tindràs menys problemes per a treure'l endavant i ell t'ho agrairà sempre).
 • El cobaia elegit deu ser vivaç, presentar bon aspecte general (sense calbes, mucositats o altres tares i amb el pelatje sa i brillant).
 • Comprovar el sexe (és una bona prova dels coneixements del personal de la botiga o criader al que ens hem dirigit), sent en principi indiferent l'elecció entre mascle i femella, a no ser que anem a adquirir una parella de cobaies (la millor elecció!!!) i no desitgem ser avis de sobte. En aquest cas la decisió òptima és dur-nos a casa una parella de femelles (es duen millor en parella que els mascles, ja veieu com es barallen els nostres germanets protagonistes!).
 • Pren al cobaia amb les teves mans (la forma adequada de fer-ho és amb les dues mans, col·locant una per sota del pit i l'abdomen del cobaia i l'altra subjectant els seus quarts del darrere) i comprova el seu estat general: interior de les orelles net i sense crostes, dents sanes i complets, possibles trencaments d'articulacions, etc.

Una vegada realitzades totes aquestes comprovacions i elegit el teu nou amic, ENHORABONA, a partir d'aquest moment gaudiràs d'un ésser bò i encantador, que et proporcionarà moments d'alegria, tendresa i satisfacció, NO ET PENEDIRÀS!!!

Contingut per cortesia de:
Chiquitoweb, la web dels cobaiesPàgina PrincipalArticles MascotesArticles RosegadorsSecció Rosegadors
Copyright © AmiMascota.com, Tots els drets reservats.