Mascotes

En castellano
En català

Com evitar que el nostre gat s'avorreixi

Autor: Álvaro/Anker
Contingut per cortesia de: Losdestructores.com

La majoria dels nostres amics felins passen les vint-i-quatre hores del dia tancats a casa. Només uns pocs afortunats tenen accés a l'exterior. En el millor dels casos passaran més de 12 hores al dia sols i si bé és cert que la major part del temps estaran dormint, l'altra part poden arribar a avorrir-se i a estressar-se. Evitar això és molt senzill. A continuació descriuré una sèrie d'elements que poden millorar bastant la vida quotidiana dels nostres gats.

Un espai que puguin explorar sense moure's del lloc mancarà d'interès per al teu gat.

Rascadors

L'ideal és tenir-los en totes les habitacions de la casa, els hi ha de molts tipus i serveixen perquè el gat afili les seves ungles sense destrossar-nos el mobiliari.Anker y Pott

És convenient fixar-nos en les preferències dels nostres amics per a proporcionar-li el rascador més adequat als seus gustos. Si al gat li agrada gratar-se en el sofà, podem adquirir rascadors verticals, per contra si li van més les catifes el millor són els horitzontals del tipus moqueta.

Arbre per a gats

Per tots és coneguda l'afició que tenen els felins per les altures. És per tant recomanable facilitar-los l'accés a algun armari baix, encara que si ens dóna la butxaca per a això en botigues especialitzades es poden trobar tot tipus d'arbres per a gats. Aquests li van ha facilitar als nostres amics certa altura per a fer exercici i un perfecte lloc on fer-se les ungles sense perill.

La finestra de mirar

Assegura't que el teu gat té accés a una finestra que li permeti prendre el sol. De fet, el teu gat obté alguns dels seus requeriments de vitamina D a partir de l'exposició del seu pèl al sol. Un accés còmode a la finestra pot ser proporcionat situant un arbre per a gats prop.Anker y Pott

A part de lo beneficios que pugui resultar-los els banys de sol, es passaran hores mirant l'enrenou i el moviment del carrer.

La finestra d'olorar

La finestra d'olorar El sentit més desenvolupat del que disposen és l'olfacte, així que si també els proporcionem un respirador o una obertura (una finestra oberta amb la persiana gairebé baixada del tot servirà) segur que es delectaran ensumant i rebent informació del barri a través de les seves narius.

Que es busquin els fesols

Tots els gats presumeixen de ser bons caçadors, doncs que ho demostrin…

Trobar-se tots els dies el mateix menjar en el mateix menjador avorrirà al més pacient dels gats. No obstant això si els amaguem petites racions de pinso per la casa li obligarem a explorar el seu territori. Si ademés aquestes estan ocultes de tal manera que les hagin de treure d'una en una amb les urpes tant millor, es pensaran que ens els estan amagant i els sabrà el doble de bó.

Joguines

Una bona rotació en les joguines que els deixem quan estan sols, contribuirà que aquests siguin cada vegada nous i sorprenents; si per contra sempre tenen a la seva disposició les mateixes joguines aquests deixaran de ser atractius de seguida.

Dos són companyia

Si a pesar de tots els nostres intents el gat segueix avorrit i estressat o simplement no podem passar el temps necessari amb ell, el millor és buscar-li un nou company amb el qual pugui jugar i barallar-se.Pippin y Merry

La millor joguina, tu mateix

Sens dubte la millor joguina que pot tenir el teu gat és a tu. Participa tot el que puguis en els seus jocs, incita-li que corri i persegueixi les pilotetes que li llencis. Provoca'l amb un ratolí lligat a l'extrem d'un pal, saca al caçador que s'amaga dintre d'ell.

Fomenta la seva curiositat

Una simple caixa de cartró pot proporcionar hores d'entreteniment i exploració als nostres gats. De tant en tant deixa'ls alguna caixa de cap per avall i amb algun forat perquè fiquin la urpa. Posant-los algun mirall en la seva zona de jocs vam aconseguir no només que s'entretinguin sinó que també els ajudem en la seva socialització i s'acostumen a veure altres gats.Anker y Pott

Catau d'aïllament o "santuari"

No cal oblidar que els gats necessiten "el seu" lloc d'aïllament, on certs moments del dia o nit desitgen estar sols i relaxats en un lloc que s'asseuen protegits i aïllats. Generalment, elegeixen llocs alts i tancats. Si és possible, se li deu proporcionar un "santuari" en algun lloc de la casa on ells s'asseuen més còmodes i protegits de sorolls, altres animals, persones, etc.. Aquest santuari no té per quin ser un lloc molt elaborat, simplement ha de ser un lloc inaccessible per als altres. Una caixa de cartró a la part alta d'un armari servirà. Aquesta prevenció pot ajudar a evitar una situació d'ansietat i estrès, desencadenat per algunes de les raons anteriorment nomenades.
 

© Text i fotos d'Anker, excepte la foto dels Destructores.

Reproduït de Mi Gato amb permís de l'autor de l'article (Álvaro/Anker).

Contingut per cortesia de:

Losdestructores.com
Pàgina PrincipalArticles MascotesArticles GatsSecció Gats
Copyright © AmiMascota.com, Tots els drets reservats.