Mascotes

En castellano
En català

El bany del gat

Contingut per cortesia de: Mil Gatos
La tasca de banyar a un gat és realment complicada si l'animal no està acostumat des de cadell, i realment, atès que el gat és un animal que dedica molt temps del dia a la seva pròpia condícia, el bany només deuria practicar-se quan sigui necessari: si realment està brut, en el cas de gats que surten al jardí o al camp, abans d'una exposició, per exemple, o en el cas que algun tractament dermatològic ho requereixi. En circumstàncies normals, un raspallat diari a fons elimina tota la brutícia del pèl i resulta més beneficiós per al gat. No obstant, aquestes són algunes precaucions a tenir en compte abans de banyar al nostre gatet per primera vegada.

- El calendari de vacunacions ha d'estar al dia.

- S'ha de fer servir un xampú específic per a gats, no utilitzar qualsevol dels nostres, i no és recomanable l'ús d'altres acondicionadors o suavitzants.

- L'habitació ha de estar temperada i sense corrents d'aire.

- Importantissim! L'aigua deu estar tèbia, ni massa freda, ni massa calenta, a una temperatura d'uns 30 graus, i resulta convenient deixar córrer una estona l'aigua, a fi que l'animal s'acostumi al soroll. La intensitat del corrent deu ser moderada, i mai dirigit directament cap a la cara o les orelles.

- Una vegada el gat mullat, es deu procedir a un exhaustiu ensabonament, deixant que el sabó actuï sobre el pèl durant uns 5 minuts. Una vegada conclosa aquesta fase cal aclarir amb abundant aigua perquè no quedin restes del producte que puguin provocar després picors o malestar.

- Abans de l'assecat, retirarem tota la humitat possible amb una o més tovalloles, i a continuació usarem un secador. Aquesta és la part més delicada i la qual més disgusta als gats. Podem intentar connectar l'aparell uns minuts a fi que l'animal es vagi acostumat al soroll, i anar practicant breus maniobres d'acostament perquè s'adoni que l'aparell és inofensiu. Si a pesar de les nostres precaucions és impossible conducta a l'assecat, paciència!! No volem un gatet espantat, així que retirarem la major part d'aigua amb una o més tovalloles seques, i permetrem que el gatet s'acabi d'assecar en una habitació tranquil·la i calenta.

Mercedes Sánchez (outrem)
Bibliografia:
Revista Todo Gatos, MC Ediciones, varios números.
Revista El Mundo del Gato, Ed. Moreno Martín S.L., varios números.

Contingut per cortesia de: Mil GatosPàgina PrincipalArticles MascotesArticles GatsSecció Gats
Copyright © AmiMascota.com, Tots els drets reservats.