Mascotes

En castellano
En català

Els cadells del hamster

Autor: Doris
Contingut per cortesia de: ElMundodelHamster.com

El primer que deus saber i recordar sempre sobre els cadells és que deuràs deixar-los sols. Els primers nou o deu dies de vida per als cadells i per a nosaltres les mares, són crítics en termes de desenvolupament i supervivència. Si per accident fos tocat encara que sigui un dels petits hamster, és molt possible que nosaltres la mare responguem no sol menjant-nos a aquest hamster si no a tota la ventrada.

Mantingui la gàbia allunyada de la llum i dels corrents d'aire, i posi-la en un racó tranquil d'una habitació que estigui a temperatura quelcom més alta que les altres. No faci soroll prop de la gàbia. No intenti netejar la gàbia fins a que hagi transcorregut deu dies després del part. Els animals morts sempre han de ser trets immediatament. En aquest moment és especialment important comprovar que nosaltres estiguem bé nodrides, i que no estiguem nervioses o atemorides.

Si tenen gats o gossos asseguri's que no s'acostin a la gàbia. Els cadells de hamster neixen nus i cecs. Té uns 2,6 cms de llarg i poden pesar entre 2,8 i 3,5 g. Els hamsters nans poden pesar la meitat. Els nedons comencen sent de color rosat, i en uns vuit dies comença a créixer-los el pèl. Les seves dents ja estan formades al néixer. Encara que cecs, nosaltres quan som cadells ens movem ràpidament, guiats principalment pel sentit de l'olfacte i del tacte.

Com els gats, tenim <<patilles>> facials que actuen com sensors, permetent-nos jugar o no passar per un lloc estret. Quan som petits i ens allunyem massa del niu la nostra mare ens agafa amb la boca. Quan som petits podem fer crits quan estem jugant, i també quan necessitem ajuda, al que la mare respondrà i ens ajudarà. Els ulls els tenim oberts completament en uns dotze dies.

El deslletament es completa uns vint-i-un dies després del naixement, i al cap d'uns pocs dies més, els actius i inquiets joves han de ser separats de la seva mare. Això significa que necessitarà almenys dues gàbies mes, una per a les femelles i una altra pels mascles, perquè així no ens reproduïm. La femella té dues files de set mugrons. També el cos el tenim mes arrodonit en la part del darrere que el cos del mascle. que té la part del darrere allargada amb un bony sota la cua, on estan els testicles.


Després comenci a buscar-nos llars permanents. Si vas a conservar dues o tres mascles de la ventrada no és recomanable que treguis a un i després al cap d'un temps els tornis a ajuntar. És recomanable que abans de les vuit o deu setmanes d'edat ja tinguem una llar permanent.

Contingut per cortesia de:
El Mundo del HamsterPàgina PrincipalArticles MascotesArticles RosegadorsSecció Rosegadors
Copyright © AmiMascota.com, Tots els drets reservats.