Amimascota

En castellano
En català

juegos online gratis

Cura del cabell del Rough Collie

Contingut per cortesia de:
Little Hollywood Collies

En moltes ocasions ens pregunten quin és el secret perquè els nostres Rough Collies llueixin sempre tan espectaculars. Tot seguit us explicaré quins són els hàbits d'higiene i perruqueria que seguim en el nostre criador, i quins són els productes que utilitzem.

 

manto del rough collie

El Mantell del Rough Collie és de doble capa, és a dir, que té una capa primaria, encarregada de protegir el gos, filtrant els raigs de sol i fent de capa impermeable. I el subpèl que és el que els abriga a l'hivern (us recomano llegir el post per què no has de rapar al teu gos a l'estiu) és molt més suau i llanós, i l'encarregat de donar volum als mantells del Rough Collie.


Cada quan he de raspallar al meu collie?

Biphasic de Nogga

  • Com manteniment, nosaltres raspallem als nostres Collies un cop per setmana. això és més que suficient per a un bon manteniment del seu cabell.

  • Si vas amb el teu Collie de passeig al bosc, és possible que quan arribis a casa, tingui esbarzers, flors i branquetes d'arbres enganxades en el seu pèl, amb un raspallat quedarà com nou.

  • Abans del bany, és molt recomanable raspallar primer, ja que aconseguiràs que els xampús actuïn de manera més eficaç i facilitaràs l'assecat si retires abans l'excés de pèl.

  • En èpoques de muda, els raspallem cada dia, o com a molt dia sí, dia no, d'aquesta manera l'ajudem a retirar tota la muda que està perdent, sentint-se més fresc i per a nosaltres també serà un alleujament no haver de recollir tants pèls a casa.

Durant el raspallat SEMPRE utilitzem el Biphasic de Nogga, per a mi, un dels MUST HAVE per a tots els propietaris amb gossos de pèl llarg.
Per utilitzar correctament aquest producte, cal agitar-lo, ja que com el seu nom indica és Bi Fase. Pot aplicar-se tant en el cabell sec, com humit abans de l'assecat i facilita molt la raspallada, (Si quan vas a la muntanya o al camp amb els teus gossos se li queda mala herba enganxada, aplicant Biphasic surten a la primera) També aporta força i brillantor a el cabell, i actua com a protector solar (perquè els nostres Collies no perdin la intensitat de color amb el Sol. ¡100% recomanable!

Cada quan he de banyar al meu collie?

Rough Collie

Moltes vegades escolto que banyar molt al teu gos és dolent per a la seva pell i pel seu pèl, això en gran part, és mentida.

  • Si banyes, encara que sigui cada dia al teu gos, amb xampús de qualitat, adequats per al seu tipus de pèl i ph, no li suposarà cap mal.

  • Cal un bon assecat a consciència, comprovant sempre que no quedi humit, Si seques correctament al teu gos, no tindràs problemes.

  • Si banyes molt al teu gos, amb xampús de persona o xampús de gos de mala qualitat i no ho seques bé, si és possible que tingui problemes de pell en el Futur.

Nosaltres, banyem als nostres Collies almenys una vegada al mes, ja que conviuen amb nosaltres a casa, es pugen a sofà, al llit i compartim zones comunes amb ells, és el mínim no? A mi no m'agradaria abraçar al meu gos, i que faci mala olor, o que em deixin el llit o el sofà amb olors desagradables.

Aclarir que quan dic banyar al gos, em refereixo a ficar-lo a la banyera, aplicar-li els xampús que li corresponguin segons necessitat i assecar-lo amb l'assecador fins que quedi completament sec, 'PROHIBIDES LES MANGUERADES AL JARDÍ! després fan pitjor olor.

Quins productes utilitzo a l'hora del bany?

Hi ha molts xampús de marques comercials de qualitat per a gossos al mercat, com Artero, PSH, Yves Saint Bernard entre d'altres. En la meva experiència personal he provat la gran majoria d'elles, i sens dubte, per als meus Collies n'hi ha una que destaca per sobre de les altres, Nogga.

Nogga cobreix totes les necessitats dels cabells dels meus Collies, i té xampús específics per a cada situació (Èpoques de muda, Volum, Hidratació, Blanquejament etc ..)

A continuació us explicaré com escollim cada xampú.

Productos cuidado collie
silver nogga purifying

SILVER: el favorit, aquest és un dels xampús que utilitzem més habitualment. potenciador de Color (Blanc, Negre i Blue Merlé) Perfecte no? Sembla que estaven pensant en el color dels Collies quan el van crear.

PURIFYING: El de trot, quan tornem de la platja o la muntanya que els collies estan mes bruts del normal. També és un dels que fem servir de manteniment en èpoques de muda.

 

OLIVE Xampú: Específic per mantells de doble capa. Aporta volum natural, i és extremadament hidratant, a més ¡¡fa una olor genial!! Aquest ho apliquem de manteniment.

OLIVE Balsam: És com una mascareta reparadora. L'apliquem sobretot quan el pèl necessita un extra d'hidratació o quan volem recuperar mantell després d'una muda.

olive shampoo nogga olive balsam

 

bulky biohorse

BULKY: Volum ¡ESPECTACULAR! Aquest xampú l'utilitzem quan anem d'exposició, on necessites un Look mes extrem, a més com a particularitat, em dóna la sensació que l'assecat és molt més ràpid.

BIOHORSE: Fantàstic per recuperar mantell després d'una gran muda. Aquest xampú sempre ho complementem amb Olive Balsam, una combinació molt potent per recuperar pèl.

Nogga té molta més varietat de xampús dins del seu catàleg, però per als meus Collies, aquests són els més encertats. Porto molts anys utilitzant-los i noto una gran diferència entre els acabats dels meus Collies utilitzant aquesta cosmètica i altres gossos que no la fan servir.

Com assecar correctament els cabells del teu collie?

Per assecar al teu collie, serà necessari utilitzar un assecador/expulsor específic per a gossos, ja que si els seques amb un de mà per persones no acabaràs mai.

Molt important anar raspallant la cabellera a mesura que vas assecant, l'acabat és molt millor, i a l'anar separant els cabells s'assecarà més ràpid.Contingut per cortesia de:
Little Hollywood Collies
Little Hollywood ColliesPàgina Principal - Articles Mascotes - Articles Gossos - Secció Gossos

Copyright © Amimascota.com,Tots els drets reservats.