Logo

En català
En castellano

jugar gratis

Accessoris i consells per viatjar amb la nostra mascota

A l'hora de realitzar un viatge amb la nostra mascota, les principals prioritats han de ser la seva seguretat i comoditat. No obstant això, mantenir el perfecte estat de l'interior del nostre cotxe i evitar conductes o moviments del nostre gos o gat que puguin distreure'ns durant la conducció són també dues prioritats importants a l'hora d'organitzar el nostre viatge. Cada vegada existeix una major varietat d'accessoris ideats perquè la nostra mascota viatgi còmoda, segura i sense moure's del seient posterior. A més, si seguim una sèrie de consells senzills per preparar el nostre viatge, el trajecte serà molt més fàcil i suportable per a la nostra mascota.

El Reglament General de Circulació no disposa a cap moment com s'ha de portar un animal en el cotxe, però sí assenyala que qualsevol càrrega transportada ha d'anar subjecta de manera que no pugui desplaçar-se perillosament o comprometre l'estabilitat del vehicle. No obstant això, una mascota és alguna cosa bastant diferent a una “càrrega transportada”. Les possibilitats que garanteixen que el nostre gos o gat no es mogui més del convenient en el seient posterior passen, principalment, per tres opcions: la instal·lació de barres entre els seients davanters i els de darrera, l'ús de transportins o arnèsos per viatjar.

Gos al cotxe amb arnèsTres accessoris per transportar la teva mascota, quin vas a triar?
La utilització de barres garanteix (per bé o per mal) una major mobilitat de la nostra mascota durant el viatge. No obstant això, si la teva mascota és encara molt jove o gaudeix mossegant i esgarrapant coses, com la funda dels teus seients o l'interior de les teves portes, potser aquesta llibertat de moviment no sigui una bona idea, sobretot en un moment en el qual no pots dedicar-li atenció. Un remei interessant en aquest cas seria combinar l'ús de barres amb un arnès i amb l'aplicació d'un spray antimossegades en tota la part posterior del cotxe. Quant a les barres, pots optar per instal·lar-les permanents (combinació de metall i xarxa) o plegables. Si bé les barres permanents poden suposar un entrebanc a certs moments, les plegables no garanteixen la seguretat de la teva mascota en cas de col·lisió frontal: si es tracta d'un gos gran, podria travessar les barres amb la força de l'impacte i sortir acomiadat per la lluna davantera.

El transportí és una opció freqüent entre els amos de gats o de gossos molt petits. Si la teva mascota tendeix a marejar-se, aquesta manera de transport assegurarà el bon estat de la teva tapisseria, però pot generar una major angoixa i falta d'higiene en l'animal. A més, “convèncer” a la teva mascota que entri dins del transportí pot convertir-se en tota una odissea.

L'ús d'un arnès és la manera més eficaç de garantir la retenció de la teva mascota, si bé és cert que solament la manté subjecta pel tors. Si et preocupa l'estat de la teva tapisseria, l'empresa de compra de cotxes compramostucoche.es ens recomana utilitzar un spray antimossegades o adquirir una funda especial per als teus seients, que també donarà una major comoditat a la teva mascota.

No oblidis preparar el teu viatge

A més de la seva seguretat i comoditat dins del cotxe, ens interessa que la nostra mascota estigui tranquil·la i, sobretot, que es porti bé. A causa del risc de marejos i deshidratació, sobretot a l'estiu, no li donis cap menjar copiós i assegura't que beu aigua abans de pujar al cotxe. Si tems que el teu gos estigui estressat o nerviós durant el viatge, dóna-li un bon passeig abans d'emprendre-ho, de manera que es trobi cansat i relaxat. I, finalment, no oblidis fer la “maleta” de la teva mascota, amb tot el que necessita: les seves joguines, el seu llit, borses per als excrements, etc.

Pàgina Principal - Articles Mascotes - Articles Gossos - Secció Gossos


Copyright © Amimascota.com, Tots els drets reservats.