Mascotas

En castellano
En català

juegos online gratis

La Teràpia assistida amb gossos, innovació aplicada a la tercera edat

 

La innovadora tèrapia s'aplica des de fa uns mesos al centre de tercera edat de Barcelona "Lepant Residencial"

Alba Ribas García, psicòloga especialitzada en tercera edat, ens dóna les claus sobre el procediment terapèutic i els beneficis que aporta a la salut dels grans.

Barcelona, 14 d'abril de 2016 .- La teràpia assidtida amb gossos és una metodologia en la que s'estimula la relació i el contacte entre els gossos ensinistrats i les persones, principalment ancians en situació de dependència o nens amb problemes de desenvolupament. En aquest cas, Lepant Residencial ha volgut ser pioner, apostant per la metodologia, que si bé porta més de 20 anys en altres països, a Espanya és relativament recent.

Drets d'autor: halfpoint / 123RF Foto de archivo - Jozef Polc para 123

“Hem comprovat que la teràpia amb gossos promou la millora física, social i emocional dels residents. És eficaç per a desenvolupar la funció cognitiva dels ancians i actua positivament en aquells amb problemes depressius i d'autoestima. A més, millora la qualitat de vida i inclús a la millorança d'algunes malalties”, comenta Alba Ribas, psicòloga de Lepant Residencial.


Un estudi de l'Associació Americana d'Hospitals per a Animals (AAHA) senyala que el 92% de persones amb animals de companyia millora la seva salut, el 65% millora el seu estat emocional i mental i el 31% millora la seva condició física, no és d'estranyar doncs que els animals de companyia siguin un complement de la teràpia psicològica convencional, “el contacte amb l'animal influeix en l'estat fisiològic de la persona, relaxant els músculs corporals, facials i reduint el ritme cardíac”, assegura Ribas.


L'aposta de Lepant Residencial per aquesta metodologia está donant resultats favorables entre els seus residents, que a més de treballar capacitats cognitives com la memòria i l'atenció, també cuiden l'animal, sentint-se útils i incrementant el coeficient de felicitat i benestar individual, molt importants en aquestes edats.
Cuidado de los perros

Al centre són pioners en l'ús de teràpies complementàries i cures específiques: tallers estimulants, cognitius, de memòria o art terapèutic són només algunes de les activitats que els residents poden realitzar per a mantenir una vellesa òptima i activa.


Drets d'autor: halfpoint / 123RF Foto de archivo - Jozef Polc para 123

Juego Milly el perro

Pàgina Principal - Articles Mascotes - Articles Gossos - Secció Gossos


Copyright © Amimascota.com, Tots els drets reservats.