Amimascota

En castellano
En català

Puces en gossos

Contingut per cortesia de:
Little Hollywood ColliesHas notat que el teu gos últimament es grata amb més freqüència?

Quan el teu gos s'estira sobre una superfície, a l'aixecar-se ¿Deixa com una mena de caspa de color negre?

Si alguna d'aquestes respostes és SI, és possible que estiguem parlant d'un problema de puces en gossos.

Què són les puces?

pulga

Existeixen centenars de varietats de puces, però curiosament, les puces en gossos són les puces del gat.

Són de mida molt petita, mesuren uns pocs mil·límetres, i de color marró fosc o negre.
Una característica típica de les puces, és que són molt ràpides, i s'amaguen en el pelatge del gos (o gat).

Una puça femella, diposita milers d'ous en el pelatge del gos. Aquests es desprenen de l'animal, caient en l'entorn (Sofà, catifes, llit etc ...) i eclosionen al cap de pocs dies.

Les larves que surten dels ous, s'allunyen de la llum i s'amaguen uns dies. Un cop han madurat, tornen a saltar al gos i comença de nou el cicle.

Com sé si el meu gos té puces?

Rough collie de Little Hollywood collies

  • Si posem al nostre gos sobre una superfície blanca (o de color clar) com un paper, una tovallola etc ... i el raspallem, també veurem com van caient sobre la superfície que hem posat tant els ous de puça com els seus excrements.

  • El principal senyal indicador que un gos té puces, és que es grata en excés. Compte! Un gos que es rasqui també pot ser indicatiu d'altres malalties, no necessàriament és que tinguin puces.

  • Si obrim bé el pèl del nostre gos, podem apreciar que hi ha com una mena de caspa de color negre (les caques de puça) normalment a la zona de la base de la cua, és on més caques de puça podem veure.


Quins problemes ocasionen les puces?

Les puces són paràsits, és a dir, s'alimenten de el gos a què s'allotgen. Com si les puces en gossos fossin ja poc problema, hi ha moltes malalties derivades que un gos tingui puces.

  • Dermatitis Al·lèrgica per Picada de Puça (DAPP): La més comuna malaltia associada a les puces. És una reacció al·lèrgica a la saliva de les puces, que irrita la pell, i pot causar una picor intensa en el gos.
  • Tenia: La Tenia és un paràsit intern, el gos pot adquirir-la si es menja una puça infectada de manera accidental.
  • Malalties bacterianes: Ja que poden estar en contacte amb diferents gossos (o gats) les puces treballen com a vector (transport) dels bacteris d'un gos a un altre.
Puces en gossos. Little Hollywood collies

Què faig perquè el meu gos no tingui puces?

Puces en Rough Collie

La millor solució, sempre és la prevenció.

Avui dia, hi ha molts productes al mercat per evitar les plagues de puces, amb diferents tipus d'aplicació: Pipetes, collars o pastilles. I diferents períodes de cobertura, en funció de la necessitat de cada gos.

Si el teu gos ja té puces, en la majoria dels casos, els mateixos productes que ajuden a prevenir l'aparició de plagues, serveixen també per eliminar-les. Per saber si el producte és eficaç o no, cal mirar quines són les fases de l'cicle vital de la puça que elimina aquest producte.

Si ets propietari d'un Rough Collie, recorda que cal extremar precaució amb els antiparasitaris que li donem al nostre collie, per la mutació del Gen MDR1.

Si vols saber quins són els antiparasitaris més segurs per al teu Rough Collie, pots llegir l'article que parla sobre això.

Si hem tingut puces en gossos, és molt probable que tota la nostra casa (especialment els llocs on descansa el gos) estiguin plens d'ous de puces, pràcticament invisibles per a l'ull humà.

A banda de desparasitar al nostre gos, amb algun dels productes que he esmentat abans, serà necessari utilitzar una bomba insecticida, per acabar amb les restes que queden a la casa, sinó en unes setmanes tindrem una altra vegada el mateix problema, ja que els ous comencen el cicle.

Aquestes bombes poden trobar-se en: veterinaris, botigues d'animals especialitzades, vivers o floristeries i venda online.


Per a nosaltres com criadors de collies, és molt important una bona pauta de desparasitació, ja que si un collie s'infecta, la resta van darrere.

És molt important tenir al nostre gos protegit enfront dels paràsits, ja que són un més de la família, i volem que estigui sa.

Contingut per cortesia de:
Little Hollywood Collies
Little Hollywood Collies

juegos online gratis

Pàgina Principal - Articles Mascotes - Articles Gossos - Secció Gossos

Copyright © Amimascota.com,Tots els drets reservats.