Mascotes

En castellano
En català

Jerbu o Hàmster ?Per què escollir un jerbu com a mascota en comptes d'un hàmster? En què es diferencien?

Jerbu, períodes d'activitat

Mentre que els hàmster dormen durant el dia i tenen hàbits nocturns, els jerbus alternen períodes de son i activitat. Això et permet interactuar-hi tant si els teus horaris són diürns com nocturns.
 

Jerbu, interacció amb humans

Els Jerbus són summament curiosos i sociables, són molt dòcils i els agrada la companyia dels humans si han estat acostumats a això des de bebès. Els hàmster són solitaris, i en dormir durant el dia no tenen massa contacte amb nosaltres.
 

Al contrari dels hàmster, els jerbus rarament mosseguen, i no són tan espantadisos.

Jerbu, interacció amb altres membres de la seva espècie

Els hàmster solen ser bastant agressius entre si, i fins i tot és bastant habitual que els pares es mengin les seves cries.

En canvi els jerbus, són pares dedicats, tant el mascle com la femella, i en regir-se pel concepte de "clan", és lògic que alguns d'ells convisquin sense problemes en el mateix hàbitat.

Nota: mai has d'introduir un o més jerbus en un clan ja establert ja que són molt territorials i ataquen qualsevol altre que no formi part del seu clan.

Jerbu, cura i neteja

Sent animals del desert, els jerbus són molt nets i pràcticament no generen deixalles o rebuigs. S'empolainen uns als altres contínuament, i no tenen olor corporal. Un tanc o peixera amb dos jerbus haurà de ser netejat cada 2-3 setmanes, o fins i tot menys a l'hivern, cosa que no ocorre amb les hamsteres ja que generen olor forta ràpidament.

Contingut per cortesia de:
Jerbos Houdini
Jerbos Houdini todo sobre el cuidado de los jerbosPàgina PrincipalArticles MascotesArticles RosegadorsSecció Rosegadors
Copyright © AmiMascota.com, Tots els drets reservats.